
Porszívó Hausberg HB-2650 Maximális szélesség 30 cm Fekete-Szürke
A vákuumcsomagolás az élelmiszerek csomagolásának és tartósításának modern technológiáját képviseli.
A vákuumcsomagolás folyamata abból áll, hogy az élelmiszert gázt át nem eresztő anyagból készült csomagolásba helyezzük, és a belsejéből vákuumszivattyú segítségével kiszívjuk a levegőt. Ezzel elkerülhető, hogy a termékek érintkezzenek oxigénnel, ami reakciókat válthat ki, amelyek a termék megváltozásához vezethetnek.
Oxigén hiányában a mikroorganizmusok (baktériumok, penészgombák) szaporodása leáll, és az élelmiszerek romlási folyamata késik. Ily módon az élelmiszereket biztonságos körülmények között tartják.
Az élelmiszer-vákuumcsomagolás előnyei:
- a vákuum körülbelül 3-4-szeresére növeli az élelmiszer tárolási idejét;
- helyet takarít meg a hűtőszekrényben;
- törékeny termékek esetében is csomagolható.